31-årig man anhållen för mord i Alvesta

Vid tvåtiden i natt dödades en 20-årig man i samband med ett bråk utanför Migrationsverkets boende på Rönnemyrsområdet i Alvesta. I anslutning till platsen grep polisen en 31-årig man som nu är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 31-årig man som greps i natt misstänkt för mord på en 20-årig man i samband med ett bråk i Alvesta, har nu anhållits. Enligt vittnesuppgifter hade ett 30-tal personer samlats kring bråket på Rönnemyrsområdet i natt och när polisen kom till platsen strax efter klockan två, låg 20-åringen medvetslös på marken. Han dog strax därefter.

Enligt de första beskeden i morse hade mannen knivhuggits men de uppgifterna vill Robert Loeffel, som är informationsansvarig vid Kronobergspolisen, inte bekräfta. Han vill inte heller gå in på vad som låg bakom bråket som ledde till mordet på 20-åringen.

- Eftersom vi har mängder med förhör att genomföra med vittnen så måste vi behålla de uppgifterna för oss själva än så länge, säger Robert Loeffel till SR Kronoberg.

Han kan däremot berätta att både den misstänkte gärningsmannen och offret har irakiskt ursprung och att de har anknytning till Migrationsverkets boenden i länet.

Polisen fortsätter under dagen med de tekniska utredningarna på mordplatsen och kommer att hålla fortsatta förhör med vittnen och med den mordmisstänkte 31-åringen.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".