Ekologiskt matprojekt bör starta på Grimslövs Folkhögskola

Landstinget bör starta ett ekologiskt matprojekt på Grimslövs Folkhögskola med konferensanläggning. Det föreslår nu två centerpartistiska landstingsledamöter i en motion till fullmäktige.

Ägarna till Grimslövs Folkhögskola, landstinget bör starta ett matprojekt inriktat på ekologiska grunder, det föreslår två centerpartistiska landstingsledamöter i en motion till landstingsfullmäktige.

Deras tanke är att Grimslövs folkhögskola som ett pilotprojekt ska börja använda mer ekologisk mat och ha mer miljövänliga mattransporter, och att kunskaperna utifrån det senare ska kunna överföras till landstingets övriga kök och serveringsställen.

Bakgrunden är att Sverige har ett nationellt mål att till år 2010 servera 25 procent ekologisk mat i offentlig sektor.

– Det börjar vara bråttom nu för att komma upp i detta målet och då måste man börja någonstans, säger centerpartistiska Britt-Louise Berndtsson som tillsammans med partikamraten Annelill Davidsson lagt fram motionen.

nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".