Älmeboda/Linneryd fortsätter att förlora

Älmeboda/Linneryd förlorade med 1-2 hemma mot Karlskrona i fotbollens division 2. Laget har nu inte vunnit en seriematch sedan den 26 maj.

I en match med många felslagna passningar och långbollar fortsätter Älmeboda/Linneryd att förlora med uddamålet.

Matchen började jämnt med två lag som backade hem när de blev av med bollen.

Det blev mycket rullande med boll i backlinjen och många bortslagna långbollar från båda lagen under första halvlek. Den bästa och mest effektiva fotbollen spelades då när spelarna kom ner i banan för att ta emot bollen.

Efter att Ola Holgersson kommit fri med Björn Barbic i Karlskronamålet och föll efter 39 spelade minuter kunde Ariant Bunjaku säkert och snyggt sätta 1-0 till hemmalaget.

1-0 i paus stod sig inte länge när Älmeboda/Linneryd tappade boll högt upp i plan och Karlskrona kunde göra en omställning och kvittera efter en snabb kontring på högerkanten och pass in mot mitten redan efter två minuter i andra halvlek.

Holgerssons bakom matchens båda straffar

I och med Älmeboda/Linneryds tabellplacering valde man att ibland spela på chans och trycka upp med nästan hela mittfältet för att kunna göra ett ledningsmål. 

När de då tappade boll, efter enkla misstag i offensiven blev de sårbara när det fanns ytor hemåt.

Just det hade skett när David Holgersson som kom in som högerback gick in tufft i en närkamp i straffområdet, fick sitt andra gula kort och Karlskrona kunde göra 2-1 på den följande straffen.

Trots 11 poäng på 15 matcher och en näst sista plats i serien tror Henric Svensson på fortsatt spel i division 2 nästa år.

– Det kommer att avgöras på de kommande matcherna när vi möter våra konkurrenter i botten. Det gäller att vinna dem och det tror jag att vi kommer att göra, säger Älmeboda/Linneryds lagkapten Henric Svensson.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".