Tingsryd skildras osminkat på hemsida

Tingsryd och Markaryd är exempel på det sanna Sverige, detta enligt en hemsida som startats av två män i trettioårsåldern för att visa den osminkade bilden av landet.

Läsarna uppmanas att skicka in sina bilder på hur Sverige egentligen ser ut. Gamla skyltar, rost och spruckna husfasader i samhällen runt om i landet, långt från välputsade stadskärnor och stilrena huskomplex.

Bland ca 90 städer, samhällen och byar representeras Markaryd av den rosa kiosken, trafikskolan i ett beiget cementhus och kommunhuset byggt i tegel.

I Tingsryd är det mindre smickrande bilder på storgatan, möbelaffären och den gamla macken som står för det genuina och vekliga Sverige.

- Bilderna kunde väl vara lite roligare, men såhär ser det ut i varje samhälle, det är inte fint men vi är inte unika, säger Arne Karlsson, kommunalråd i Tingsryds kommun.

jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista