Polisen får tips på nätet

För att få in fler tips från unga har polisen annonsplatser på Lunarstorm. Något som har varit användbart i flera olika typer av brott, berättar Robert Loeffel på polisen i Kronoberg.

- Sist har vi nu ett överfall på en flicka här i Växjö, om man vet någonting om det har vi efterfrågat, vi har efterfrågat tips om langare av alkohol och narkotika, om de vet vilka som skäl mopeder, vi har haft klottringsvågar, vi har haft skadegörelse inom bränder som också uppenbarligen är ungdomar, säger Robert Loeffel.

På sidan står det: Tipsa polisen om misshandeln vid Växjösjön. En 17-årig flicka anmälde på söndagskvällen den 9:e september att hon under en joggingrunda vid Växjösjön blivit överfallen av två män och misshandlad. Händelsen inträffade vid 21-tiden i en gångtunnel vid södra delen av Växjösjön. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten om händelsen.

Under den här texten kan man skriva in sin e-postadress och lämna ett tips till polisen.

- Vi får ett antal tips per dag, eller information, sedan får man självklart värdera vad det är för sorts information.

Polisen kan välja vilka ungdomar som ska se bannern. Har det hänt ett brott i till exempel Falkenberg så kanske bara de som bor där får upp den.

Den här annonseringen på Lunarstorm har pågått sen i våras och just nu är det åtta polisditrikt som annonserar och tusentals personer har valt att klicka på polisens banners.

- Ungdomar vet väldigt mycket, och med Lunarstorm har vi upptäckt en bra kontaktväg för oss att nå ut med vårt budskap.

Hur värdefullt är det här för er?

- I våra ungdomsutredningar bedömer jag det som mycket värdefullt.

Kim Ohlsson
kim.ohlsson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista