Förvaltningar oense om 17-våningshus

Det är risk för alldeles för högt buller från trafiken för de framtida boende i ett 17 våningar högt planerat höghus på Teleborg i Växjö. Dessutom strider planerna mot det nationella delmålet om trafikbullerstörningar. Det här anser miljö- och hälsoskyddskontoret.  

- Det krävs en närmare analys av risken för buller innan stadsbyggnadskontorets detaljplan kan godkännas, säger Lars Wennerstål, som är förvaltningschef.

Det är omedelbart söder om vårdboendet Bågen intill Ljungfällerondellen som stadsbyggnadskontoret i en detaljplan ute på samråd föreslår ett 17 våningar högt hus för bostäder med inriktning på äldre hyresgäster.

I samrådshandlingen sägs att gällande riktvärden för trafikbuller inom och utomhus inte får överskridas. Men det räcker alltså inte för miljö- hälsoskyddskontoret, och enligt Wennerstål strider också planen mot det nationella delmålet om buller som finns bland landets överbgrpande miljömålla delmålet om buller som finns bland landets miljömål.

Och politikerna i Miljö- och hälsoskyddsnämndens arbetsutskott har också ställt sig bakom miljökontorets yttrande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista