Riksdagsledamot uppmanar till bojkott av dansställe

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg från Värnamo har uppmanat företag och idrottsföreningar i bygden att sluta samarbeta med dansstället Seghalla som ligger mellan Lammhult och Värnamo. Skälet är att ägaren är Sverigedemokraternas kontaktperson i Värnamo kommun.

Socialdemokraten Carina Hägg tror att Sverigedemokraterna kommer att få fäste i Värnamo och hon ser det som en skyldighet att agera.

Hon har förgäves krävt att internetlänken till dansstället från kommunens hemsida ska tas bort. Nästa steg var att försöka förmå företag att sluta samarbeta med Seghalla.

Carina Hägg ser inga problem med att hon som politiker vill förmå såväl en kommun som näringslivet att bojkotta ett företag av politiska skäl, för henne är det en skyldighet inte minst för att rädda kommunens rykte.

Sven-Evert Gunnarsson som är Seghallas ägare håller inte med.

- Jag tycker det är väldigt skamligt av en riksdagskvinna att gå på så här. Jag har jobbat upp den här firman som är ett dansställe långt ute i skogen. Om man har vissa politiska åsikter så ska man inte ta till storsläggan, säger han till Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista