Växjö ska utvecklas genom långsiktiga beslut

Ett Växjö som arbetar långsiktigt, det är tanken när Växjö kommun nu satsar på att alla politiska beslut i framtiden ska leda till en hållbar utveckling.

Från och med nästa år är tanken att alla politiska beslut som fattas i Växjö ska vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara i ett längre tidsperspektiv.

Och till hjälp för det har man arbetat fram en modell där man tittar på 10 stycken olika områden som man kallar för hållbarhetsindikatorer.

Bland de tio finns saker som klimatpåverkan per invånare, men också hur stor andel av befolkningen som har en eftergymnasial utbildning och hur det står till med boendesegregationen.

Enligt kommunalrådet Bo Frank handlar det om att redan redan från början hur olika beslut påverkar saker som miljö, jämställdhet och ekonomin. Och trots att det kan kräva mer resurser i beslutskedet kommer det inte att kosta mer för kommunen tror han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista