Polisen söker unga som köpt olaglig sprit

Polisen letar nu efter ungdomar som köpt alkohol av den 36-årige man från Tingsryds kommun som sitter anhållen misstänkt för att ha langat vin, sprit och öl.

Hemma hos mannen och i hans bil har polisen nästan inte hittat nån alkohol alls.

Och dom är nu beroende av vittnesuppgifter för att kunna bevisa hur omfattande försäljningen varit.

Jan Aschan som är samordnare för Växjöpolisens ungdomsgrupp låser upp hänglåset och öppnar dörren till polishusets ena källarförråd. Här står mängder med ölflak, spritflaskor, vinflaskor och bag in box-vin uppstaplade längs väggarna.

Alkoholen kommer från olika husrannsakningar hemma hos människor som är misstänkta för att ha langat alkohol.

Men hos den 36-årige man som nu misstänks för grovt brott mot alkohollagen och olovlig försäljning, har polisen bara hittat några få burkar öl och nån flaska sprit. Och mannen själv har bara erkänt att han sålt alkohol vid nåt enstaka tillfälle.

Så för att få veta hur mycket han egentligen sålt och kunna visa hur mycket pengar han tjänat på försäljningen, måste polisen nu komma i kontakt med ungdomar som kan berätta om sina köp, säger Jan Aschan...

Det som ledde polisen till mannen är att man under en tid fått in en del tips om mannen, förra veckan ringde också en orolig förälder och berättade att hans son köpt alkohol av 36-åringen.

Mannen greps i fredags och sen dess har polisen pratat med ett 20-tal ungdomar som har berättat hur de köpt alkohol av mannen.

therese.gabrielsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista