Bra kvalstart för Älmhult

Älmhults IF, som slutade på andra plats i fotbollens division 3 sydöstra, har tagit första steget mot division 2. Idag besegrades Malmölaget Klagshamn med 3-1 inför 519 personer hemma på Älmekulla. Hemmalaget hade 3-0 till den 90:e minuten, men drog då på sig en onödig straff. En straff som kan bli kostsam i returmötet.

- Det var lite onödigt, men 3-1 är inte fel det heller. Jag hade hoppats på 2-0 med oss, så det är ett likvärdigt resultat ändå, säger Älmhults tränare Kenneth Göransson.

Kalle Johansson gjorde två av Älmhults mål och det tredje var ett självmål av en Klagshamnsförsvarare efter en frispark av samme Kalle Johansson.

- Det är en av våra bästa matcher i höst. Vi ändrade lite idag och klev på högre och det fick de stora problem med, säger Älmhultstränaren.

- De hade såna problem när vi satte hög press så troligtvis kommer vi att agera på samma sätt. Får vi in ett mål där så är det viktigt plus att de måste öppna sig lite mer. De spelade ju väldigt tillbakadraget med i princip sex man i backlinjen. Där finns nog lägen att göra mål också, säger Kenneth Göransson.

Returmatchen spelas i Malmö kl. 13.00 på lördag och den sammanlagda vinnaren efter dessa två möten går därefter vidare till nästa kvalomgång. Där väntar ett dubbelmöte (hemma/borta) mot något av division 2-lagen Nike eller Laholm och det lag som går vinnande ur den striden tar platsen i nästa års division 2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".