Stopp i kvalet för Älmhults IF

Älmhults IF förlorade med 2-0 i returmötet mot IFK Klagshamn i kvalet till division 2. Den första kvalmatchen lagen emelllan vann Älmhult med 3-1, men det blir Klagshamn som går vidare till nästa kvalomgång tack vare sitt mål på bortaplan.

- Det är bittert att förlora när man är så nära. Men det är bara att acceptera, de var det klart bättre laget idag. De vann rättvist, säger Älmhults tränare Kenneth Göransson.

Matchen började ganska jämnt, men sen kunde Klagshamn ta ledningen med 1-0 efter 35 minuters spel och det resultatet stod sig till halvtidspausen. I det läget var det fortfarande Älmhult som var vidare i kvalet.

- I andra halvleken har vi riktigt bra kontroll i 30 minuter, sen gör vi ett misstag som det blir en kontring på och de gör 2-0, säger Göransson.

Strax efter det fick Älmhult sin bästa målchans, när bollen dansade flera gånger på mållinjen utan att gå in. 2-0 efter 90 minuter vilket innebar att IFK Klagshamn går vidare tack vare sitt mål på bortaplan. Ett mål som tillkom på straff i slutminuterna av det första mötet och som säkert kommer gnaga i huvudet på Älmhultspelarna.

- Ja, självklart, men sen vet man ju inte, de hade ju kunnat göra ytterligare ett mål här. Så det är omöjligt att spekulera i hur det hade påverkat, säger Göransson.

Efter matchen gick det att ta på stämningen i Älmhults omklädningsrum.

- Det är ju dämpat helt klart, även om vi vet att vi har gjort en jättebra säsong. Men det har man ju svårt att ta till sig just nu. Vi kommer att ta nya tag till nästa år, avslutar Kenneth Göransson.

IFK Klagshamn går nu vidare i kvalet i ett dubbelmöte med division 2-laget GIF Nike.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".