Värmbys ja splittrar vänstern

Vänsterpartiet Kronobergs Lennart Värmby får nu kritik från egna partiet efter att han inte sa nej till förslaget att förbereda för att lägga ut hela Ljungby lasarett på entrepenad, som beslutades av landstingsstyrelsen under måndagen. Han handlade utan mandat, enligt vänsterns Tryggve Svensson ledamot i landstingsfullmäktige.

- Jag kan bara beklaga det här, Värmby får prata för sig själv för vi är två från Vänstern som är emot, säger Tryggve Svensson.

Men det inte är fel att se vad de borgerliga har att komma med, säger Lennart Värmby.

- Det finns en förkrossande majoritet i den västra delen av länet för att ha kvar ett lasarett i Ljungby, och därför bör vi undersöka alla möjligheter, säger lennart Värmby.  

Gruppledaren för Vänsterns landstingsgrupp i Kronoberg Lennart Värmby får alltså nu intern kritik för att han på gårdagens landstingsstyrelsemöte inte gjorde som socialdemokraterna - reserverade sig emot förslaget att förbereda för att privatisera ljungby lasarett utan istället godkände förslaget med ett yttrandeinlägg. Det definitiva beslutet ska nu tas av fullmäktige.

- Det här splittrar partiet, jag har till exempel förstått att Värmby är populär bland moderaterna i länet, säger Tryggve Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".