Författaren av Duvallbreven polisanmäld

Författaren av de så kallade Duvallbreven har polisanmälts. Duvallbreven sägs komma från sierskan Maria Duval och i dem lovas mottagaren en lycklig framtid - mot en summa pengar.
Människor över hela världen har under dom senaste åren fått brev från det franska mediet Maria Duvall, men frågan är om hon överhuvudtaget existerar. På konsumentverket tror man att det rör sig om en grupp internationella företag som skor sig på känsliga människors tro på det övernaturliga. Och så länge dom betalar är allt bra, det är när dom vill dra sig ur som problemen uppstår, säger Margareta Seedvik, konsumentrådgivare i Ljungby. - Om man inte följer uppmaningarna i brevet hotar brevskrivaren med att man kan man drabbas av sjukdomar,sorg och dålig ekonomi. Margareta Seedvik tycker att det är en förtäckt form av utpressning. Och många har gjort anmälningar mot brevskrivaren. Nu lämnar Konsumentverket över breven till Rikskriminalpolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista