Vinst för Öster - avgörandet sker först i sista omgången

Öster har fortfarande chansen att klara nytt Superettan-kontrakt. Men Växjölaget måste ha hjälp i den sista omgången trots 3-0-segern på söndagen mot Mjällby.

- Jag räknar med att om vi vinner mot Enköping nästa helg så är vi kvar i Superettan, sa Fredrik Bild i Öster till SR Kronoberg efter Mjällby-matchen.

Men Öster ligger fortfarande på nedflyttningsplats inför den avslutande omgången eftersom både Falkenberg och Jönköping Södra också vann på söndagseftermiddagen.

J-södra slog Norrköping borta med 1-0 medan Falkenberg slog Åtvidabergt med 3-2 hemma. FFF gjorde seger-målet i den 92:a matchminuten...

Öster var faktiskt ur Superettan under en halvtimme på söndagen. Det var när både Falkenberg och Jönkping hade ledning i sina respektive matcher, samtidigt som Öster bara hade 0-0.

- Jo men vi kollade inte på anslagstavlan så vi kände inte av det, säger lagkapten Fredrik Bild.

Nu väntar en oerhört dramatsik slutomgång där Öster alltjämt har två poäng upp till nytt kontrakt. Jönkping Södra möter Sirus i sista omgången, Falkenberg åker till Mjällby och Öster ska spela borta mot Eköping.

Upplagt för nagelbitning för alla Östersupportrar...

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".