Ny inspektion av Kungsmadskolans arbetsmiljö

Ventilationen i flera av klassrummen och lokalerna i en byggnad på Kungsmadskolan i Växjö underkändes för flera år sedan, men trots det fortsätter lektioner där.

Nu ska miljö- och hälsoinspektören Ingeli Gräns göra ytterligare kontroller av skolans arbetsmiljö.

- Vi kan naturligtvis titta på det här och lämna över det till miljö och hälsoskyddsnämnden för bedömning, säger Ingeli Gräns.

Den senaste obligatoriska kontrollen av ventilationen i D-huset på gymnasieskolan gjordes år 2004, då underkändes samtliga fläktar där delar av medieprogrammets undervisning sker.

Kontroll av ventilation i skolbyggnader ska normalt göras vart annat år, men fastighetsägaren Vöfab har fått muntlig dispens av kommunens byggnadsgrupp pga tidigare löften om ombyggnationer av skolan.

I början av september beslutade kommunfullmäktige i Växjö att utreda ombyggnationen ytterligare, en utredning som innebär en försening av ombyggnationen åtminståne ett år.

jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista