Disciplinerat Växjö Lakers vann mot Bofors

I Hockeyallsvenskans tolfte omgång besegrade Växjö Lakers Bofors med 3-2 (1-0, 2-1, 0-1) i Nobelhallen i Karlskoga. Växjö hade en 3-1-ledning i den tredje perioden då Bofors ägde mycket puck och kunde reducera till 3-2 efter 17.02. Men Lakers höll undan och vann tre viktiga poäng.

- Det känns riktigt skönt eftersom Bofors bara var fem poäng efter oss. Vinner de så är de bara två efter oss, men nu är vi åtta före, så det är skönt, säger Marcus Weinstock i Växjö Lakers.

Aki Heino gav Växjö ledningen 17.54 in på den första perioden. I början av den andra kom Bofors ut som ett nytt lag och kunde redan efter 3.27 kvittera till 1-1. Kort därefter, 5.09, kunde dock Steffen Thoresen göra 2-1 till Växjö och innan mellanperioden var slut ledde man med 3-1 genom Sebastian Luritzen (11.45). Bofors reduceringsmål kom efter 17.02 av den tredje perioden och 3-2 stod sig matchen ut.

Bofors vann skottstatistiken med 30-19, men det var ändå bortalaget Växjö som var effektivast och mest värda segern.

- Vi har sagt att vi ska tajta till oss och inte bjuda på så mycket lägen, så det kanske är därför vi får med oss tre pinnar, säger Marcus Weinstock.