Kristdemokraterna kritiserar utställning

Kristdemokraterna går till hård kritik mot att Växjö universitet och Smålands museum medverkar i Elisabeth Olsson Wallins uppmärksammade utställning där partiledaren Göran Hägglund finns med på en av bilderna.

Kristdemokraternas riksdagsledamot från Kronobergs län, Eva Johnsson, ställer sig frågande till det pedagogiska syftet med att finansiera utställningen.

- Jag tycker det är oerhört märkligt, utställningen väljer att de symboliska värdena och inte fokusera på specifika personer förutom vår partiledare, säger Eva Johnsson.

Föreställningen innehåller starka bilder med avhuggna huvuden, blod och våldtäkter. Och på en bild finns krisdemokraternas partiledare Göran Hägglund med - som en symbol och företrädare för intolerans och trångsynthet mot hbt-personer och allt som inte kallas för kärnfamiljen.

Konstnären Eva Olsson Wallins utställning ”In hate we trust” är - enligt henne själv - en reaktion på frikännandet av pingstpastorn Åke Green som liknade homosexuella vid en cancersvulst på samhällskroppen.

Och chefen på Smålands museum, Karl-Johan Krantz anser att man måste se varje historisk händelse och bild för sig och att museet gör sin plikt när man för dialogen om hatrelaterat våld framåt.