Universitet försvarar samarbete med hat-utställning

Växjö universitet försvarar nu sitt samarbete med utställningen ”In hate we trust” av Elisabeth Olsson Wallin som ställs ut på smålands museum.

Universitetet har tidigare fått kritik från kristdemokrater för att de med skattemedel är med och finansierar utställningen där den kristdemokratiska partiledaren Göran Hägglund finns med på en av bilderna.

Växjö universitet medverkar med ca 10 000 kronor och finns med i de föreläsningar som kommer att hållas i samband med utställningen.

Enigt Lars-Olof Nilsson, universitetsdirektör på Växjö Universitet är det viktigt att informera sina studenter om den här typen av brott.

- Vi utbildar sjuksköterskor, poliser, lärare och socionomer. Alla dessa kommer att stöta på de här företeelserna i samhället och då är det viktigt att man under sin utbildning kommer i kontakt med de här frågorna, säger Lars-Olof Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".