Östers styrelse ställer sina platser till förfogande

Styrelsen för Öster ställer sina platser till förfogande efter fiaskot i lördags då herrlaget åkte ur superettan. Nu är det upp till medlemmarna på det nyinsatta årsmötet i början av december att avgöra om de har förtroende för styrelsen.

Men det är inte bara fiaskot som gör att styrelsen vill se om de har stöd. Styrelsen vill känna att de har medlemmarnas stöd för de förändringar som krävs i föreningen nu.

- Vi tog beslutet på styrelsemötet att flytta över en del av det operativa ansvaret från klubbledning och kanslifunktioner till styrelsen. Det innebär också att arbetet i styrelsen måste förändras. Det säger Curt Persson som är ordförande i Öster.

På frågan om detta innebär att sportchefs- och klubbdirektörstjänsterna försvinner så vill inte Curt Persson ge några kommentarer.

- Först ska information gå ut internt innan eventuella förändringar offentliggörs.

Även tränarfrågan var uppe till diskussion på styrelsemötet.

- Rekryteringen är igång och är inne i sin slutfas. Vi räknar med att ha en ny tränare på plats den tredje december när träningen börjar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".