Poliser i Kronoberg porrsurfade på jobbet

Två poliser från Kronobergs län misstänks ha tittat på hårdporr på Internet under arbetstid, det visar en granskning som rikspolisstyrelsen gjort under hösten.

Totalt rör det sig om 39 poliser och polisanställda i landet som misstänks ha tittat på porr på Internet under arbetstid. I samtliga fall rör det sig om hårdporr och i vissa fall under flera timmar.

Åklagare har konstaterat att inget brott ligger bakom porrsurfandet och ärendet har nu lämnats över till länspolismästaren som startat en så kallad arbetsrättslig utredning för att ta reda på om poliserna har surfat kopplat till ett tjänsteuppdrag eller privat. Där har polisen en tydlig policy, enligt Robert Loeffel som arbetar som informationsansvarig på Kronobergspolisen.

– Självklart ska det vara i en tjänsteåtgärd, att man måste göra det för att fullfölja vissa åtaganden i jobbet, berättar Robert Loeffel.

De båda poliserna från Kronobergs län är inte misstänkta för något brott och jobbar kvar på sina arbeten.

jimmy.karlsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".