Man i Alvesta anhållen för dödshot mot dottern

En man i 40-årsåldern från Alvesta kommun har anhållits för att har hotat och misshandlat sin dotter under längre tid. Anledningen tros vara att pappan ogillar den 15-åriga dotterns pojkvän. Sista hotet kom igår och flickan valde då att gå till polisen.
Den 15-åriga flickan ska under en längre tid ha misshandlats och hotats till livet av sin pappa. Misshandeln har bestått av örfilar och knytnävslag i magen. På senare tid har misshandeln och dödshoten kommit allt oftare, och igår valde flickan och hennes mamma att gå till polisen. Familjen kommer ursprungligen från Jugoslavien men har bott i Sverige i flera år. Pappan som är i 40-årsåldern tycker inte om att dottern umgås med sin pojkvän, och han tycker att hon är för ung för att ha ett förhållande. Han ska bland annat ha sagt att: om du inte bryter med din pojkvän så ska jag döda dig. Själv nekar han till brotten och fler personer ska nu höras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".