Värvade medlemmar med falsklarm om hyreshöjning

Hyresgästföreningen värvade medlemmar på campus i Växjö med falsk information om höjda hyror. Medlemsvärvaren hade gått till fel bostadsområde med information om hyresförhandling som redan var avslutad.

Det var i slutet av november som en medlemsvärvare från Hyresgästföreningen knackade dörr bland studentbostäder vid Stallvägen på campus i Växjö och berättade för hyresgästerna att hyreshöjningar var att vänta och värvade nya medlemmar, en hyreshöjning som inte alls var aktuell för de studenter han pratade med.

Medlemsvärvaren hade tagit fel på två bostadsområden och de studenter som medlemsvärvaren besökte har hyreskontrakt där det står att deras hyra inte kan höjas så länge de bor kvar i lägenheten och den hyresförhandling som medlemsvärvaren informerade fel hyresgäster om var redan avgjord. Efter att flera oroliga hyresgäster hört av sig till fastighetsägaren hörde han av sig till Birger Schwalm på Hyresgästföreningen.

- Vi fick omedelbart tag på den medlemsvärvare som varit ute i kvarteret. Han hade tagit fel på adresserna och trodde att han var i hos rätt bostadsägare. Vi kan bara beklaga att det inte som får hända har hänt, berättar Birger Schwalm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".