Södraordförande vann Guldklubban

Lars-Eric Åström som är styrelseordförande i den ekonomiska föreningen Södra Skogsägarna har tilldelats 2007 års Guldklubba, som ges till Sveriges bästa styrelseordförande av Styrelseakademin.

Lars-Eric Åström har sedan mer än tio år varit ordförande för Södra skogsägarna. I Styrelseakademins motivering står att detta är ett ovanligt svårt ordförandeuppdrag men att Åström skött detta på ett synnerligen skickligt och framgångsrikt sätt.

”Han har med stor beslutsamhet drivit igenom en minskning av styrelsens storlek och en professionalisering av dess arbete som lett till att Södra Skogsägarna idag har en effektiv och väl fungerande styrelse i klass med många större börsnoterade bolag” står det i motiveringen.

Styrelseakademin skriver också att Åström lyckats med detta genom en enastående kombination av djupt branschkunnande, starkt engagemang för verksamheten och en högt utvecklad social förmåga som skapar sammanhållning och enighet kring de gemensamma målen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".