Överbelastning orsak till stängd sjukgymnastik

Behovet av sjukgymnastik är så stort att i Lenhovda att personalen inte orkar med längre. Det är den förklaringen som närsjukvårdsdirektören Kjell Grahn ger efter kritiken mot att det inte längre finns någon sjukgymnastik i Lenhovda.

- Sjukgymnastiken i Lenhovda är överbelastad. Det har inneburit att vi inte har lika många sjukgymnaster som arbetar i Lenhovda och Åseda som tidigare, säger Kjell Grahn.

Det var för många som behövde sjukgymnastik i Lenhovda, vilket ledde till att arbetsbelastningen blev för stor för personalen. Då valde Lolita Korsonek, som är verksamhetschef på vårdcentralen i Lenhovda, att lägga ner sjukgymnastiken där.

Att det inte sätts in mer resurser i Lenhovda är enligt närsjukvårdsdirektören Kjell Grahn en fråga om pengar.

- Vi ska hålla våra budgetar. Vi försöker lösa det genom att ha två sjukgymnaster i Åseda, säger Kjell Grahn.

Men han kan förstå den kritik som framkommit mot sjukgymnastiken i Lenhovda stängts.

- Den förstår jag helt och fullt. Vi har ambitionen att försöka hitta en ersättare så fort det går, men just nu kan vi inte erbjuda något annat, säger närsjukvårdsdirektören Kjell Grahn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".