Framtid för Växjöföretag avgörs

På fredagen avgörs framtiden för Växjöföretaget TG Skrivab. TG Skrivab, som numera heter Corporate Express efter ett uppköp för drygt ett år sedan, har ett par hundra anställda i Växjö och omkring 150 anställda i Borås.

Företaget ingår i den holländska och världsomspännande koncernen Buhrmann och ledningen ställer krav på en sammanslagning av dom två enheterna i Växjö och Borås för att stärka sin position ytterligare på marknaden.

Ett så kallat inriktningsbeslut ska fattas i dag och frågan är vilken som blir vinnare eller förlorare. Sammanlagt handlar det alltså om 350 jobb.

Ägaren har försäkrat sig om att ha mark att expandera på i Växjö. Men det gäller också i Borås, där närheten till Landvetter framhålls som en viktig fördel jämfört med Växjö.

Under den senaste tiden har fördelar och nackdelar med dom två orterna analyserats ingående av företagsledningen men när det gäller resultatet så råder högsta sekretess, både mot anställda och media.

Ingen i ledningen vill låta sig intervjuas och det gäller också fackliga företrädare.

Svaret på hur Skrivab, eller Corporate Express, i Växjö respektive Borås kommer att formera sig ska offentliggöras på måndag, under förmiddagen är bland annat en information till personalen inplanerad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".