Fotbollsspelare i Växjö säljer sig själva

Fotbollsklubben Växjö Norra tar ett nytt grepp i jakten på reklampengar. Varje spelare får själv skaffa sin egen sponsor - och förutom en reklamplats på spelarens matchkläder får sponsorföretaget dessutom "fri tillgång" till spelaren.
Att spelarna har olika reklam på tröjorna är ingen nyhet, men att det är spelaren själv som profilerar sig, och jagar sina egna sponsorer är något nytt. -Det är bara en kul grej och inget kränkande, säger Växjö Norra-spelaren Niklas Lockby om löftet på "fri tillgång" till spelarna. -Anser de att det finns ett marknadsföringsvärde i att visa upp oss i sin marknadsföring, så ställer vi upp på det. Niklas Lockby tror inte att sponsorsföretagen kommer att kräva någon direkt arbetsinsats av spelarna, som att klippa gräs eller svara i telefon. -Jag tror inte att det är tänkt så - men det är klart, man vet ju inte hur de tolkar detta, säger Niklas Lockby.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".