Göteryd

Två barn befaras döda i villabrand

Två flickor, 12 och 14 år gamla, befaras ha omkommit i en villabrand i Göteryd i Älmhults kommun natten till torsdagen. Kroppen efter en av flickorna hittades på torsdagsförmiddagen.

Kriminalkommissarie Stefan Karlsson säger att det är polisens tekniker som hittat kroppen i resterna av den nedbrunna villan.

Flickorna var elever på Ryfors skola utanför Älmhult, och där har kommunen nu upprättat ett kriscenter efter branden.

Tre vuxna tog sig ut ur det brinnande huset

Räddningstjänsten kom till platsen vid 01.30 på torsdagen. Då var husets övervåning helt övertänd. Tre vuxna, en kvinna och två män, som bor i huset hade lyckats ta sig ut och stod utanför villan när räddningstjänsten kom. De har förts till Ljungby lasarett och är svårt chockskadade, men har lindriga fysiska skador. De ska ha gjort desperata försök att ta sig in i den brinnande byggnaden för att rädda barnen.

En flicka saknas efter branden

De två flickor som tros ha omkommit i branden låg och sov på övervåningen. Kroppen efter en av dem hittades på torsdagsförmiddagen. Den andra flickan saknas fortfarande.

Eftersom det brann så kraftigt kunde räddningstjänsten inte ta sig in i huset, utan fick koncentera sig på försöka hindra branden från att sprida sig.

Polisen misstänker inget brott

Brandorsaken är inte känd än. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Ett kriscenter har upprättats på Ryfors skola. Även församlingshemmet i Göteryd håller öppet på tordagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista