Lessebo

Kopplerimisstänkt beredd att samarbeta med polisen

Den 48-årige man som bor i Lessebo och som är misstänkt för att ha varit inblandad i bordellverksamhet i Berlin är beredd att samarbeta med polisen. Idag hålls häktningsförhandlingar mot mannen.

Det var i slutet av november förra året som tysk polis gjorde ett tillslag mot flera personer i Berlin, Brandenburg och Schleswig holstein. De hade då länge misstänkt att det pågick människohandel och prostitution i stadsdelen Berlin Schöneberg och att dom här personerna kontrollerade minst 20 prostituerade kvinnor, som de enligt den tyska polisen styrde med järnhand.

Den 48-årige mannen, som numera bor med sin sambo i Lessebo, greps inte vid det här tillslaget men häktades i sin frånvaro av tysk domstol. Och i söndags kunde svensk polis gripa honom.

48-åringen har i de första förhören hävdat att han är helt oskyldig. Men till sin försvarare Ingvar Hermanrud sa han igår att han är villig att samarbeta med polisen, och att han har uppgifter om människor som kan vara inblandade.

För några år sedan hade han kontakt med människor som han trodde vara bra kompisar men som visade sig inte vara det, och de kan vara inblandade, säger Ingvar Hermanrud.

Enligt åklagaren Stefan Gradler går det att bevisa att 48-åringen skött eller hanterat prostitution i Berlin åren 2005 och 2006, och enligt den tyska åklagarmyndigheten har han haft en ledande roll i den här kopplerihärvan.

Men enligt Hermanrud är bevisningen mot 48-åringen mycket tunn.

- Jag har inte tagit del av något material som pekar på att det fanns grund för misstanke, säger Ingvar Hermanrud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista