Tingsryd

Misstänkt flyktbil hittad efter rånet

Polisen har hittat en misstänkt flyktbil efter bankrånet i centrala Tingsryd på torsdagskvällen. Hittills har ingen misstänkt gripits.

Det var strax efter stängningsdags på torsdagen som flera tungt beväpnade rånare tog sig in i Swedbanks lokaler i Tingsryd. Flera skott avlossades, och en sprängladdning utlöstes inne i banken. Ingen människa skadades.

Den misstänkta flyktbilen hittades runt klockan 23 på kvällen i Bagganäs, några kilometer öster om Tingsryd, säger Robert Loeffel, som är informationsansvarig på polisen i Kronobergs län.

-En av våra radiobilar hittade bilen, som stod uppställd på en mindre väg och var utbränd, säger Robert Loeffel.

Är det en stulen bil?

-Ja, det ska vara en stulen bil.

Har ni gripit någon?

-Nej, vi har inga frihetsberövade i nuläget. Jag kan tillägga att vi fortfarande är mycket intresserade av tips och av folk som har gjort iakttagelser i och runt Swedbank i Tingsryd. Det kan vara flera dagar före rånet, för rånarna måste ha rekognoserat. Vi är också intresserade av iakttagelser runt platsen i Bagganäs. Med all sannolikhet har det funnits ytterligare en bil uppställd där, och man måste också ha rekognoserat den platsen för att kunna ställa upp bilen där, säger Robert Loeffel.

Har ni några andra spår efter rånarna, förutom bilen?

-De spår som vi har säkrat, eller vad vi har fått fram så här långt, kan vi inte gå ut med i media.

Fick rånarna med sig några pengar från banken?

-Den informationen har inte nått mig ännu, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på polisen i länet.


Angela Wiese
angela.wiese@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".