16-åring åtalas för mordet i Rörvik

Idag åtalas den 16-årige pojke som misstänks för mordet på 81-årige Uno Andersson i Rörvik. Misshandeln som ledde till hans död visar sig nu bottna i en bilstöld. Enligt åklagare Klas Lorefors ingrep Uno Anderssson när han såg hur den mordmisstänkte 16-åringen försökte bryta sig in i hans bil.

- Pojken har tagit livet av Uno Andersson, sedan är det fråga för rätten att ta ställning till om det har varit avsiktligt eller efter en olyckshändelse.

På annandagskvällen, någon gång mellan 19.30-20.00 ser Uno Andersson hur 16-årige pojken försöker bryta sig in i hans bil. Han ingriper då och blir nerslagen av pojken.

Uno Andersson får då ta emot ett stort antal slag från pojken med någonn form av tillhygge. Slagen träffar huvudet och överkroppen. Efter misshandeln ska pojken sedan ha sänkt ner Uno Andersson i en sjö nära Unos bostad.

Bevisläget är enligt kammaråklagare Klas Lorefors starkt.

- Det finns bevis i form av fotspår och blodrester och bra vittnesuppgifter. Polisen har enligt min mening gjort ett bra jobb här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".