LJUNGBY

Ingvar Johansson får guldmedalj för sin mjölk

Ingvar Johansson från Ljungby belönas med Svensk Mjölks Guldmedalj efter att i 23 år levererat mjölk av bästa kvalitet.
Den 18 februari överlämnar Kung Carl XVI Gustav medaljen vid en ceremoni i Stockholm.

Ingvar Johansson tog över familjegården i början av 70-talet och har idag ett 15-tal kor. En av hemligheterna bakom gårdens fina mjölk tror Ingvar är att han Kan sköta det mesta arbetet själv.
- Efter alla år i ladugården vet jag till exempel hur jag ska göra vid födslar där kalven ligger fel. Det är inte ofta jag behöver ringa på veterinären och mina kor hör till traktens friskaste.
Ingvar ser inte bara till att korna har det bra och producerar förstklassig mjölk. På lediga stunder har han byggt många egna speciallösningar på gården för att underlätta sitt eget arbete.
- Jag har byggt broar och kulvertar efter eget påhitt så att jag får dem precis som jag vill. Nu når jag ut till mina marker på bästa sätt. Det är bland det troligaste av alltihop, att gå och klura på gården och komma på hur man kan göra saker bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista