Salo tar på sig hela ansvaret för vild slottsfest

Popstjärnan Ola Salo tar nu på sig hela ansvaret för arrangemanget och skadegörelsen på Teleborgs slott under popstadshelgen.
Det populära popbandet, som stod i centrum under popstadshelgen i Växjö för ett par veckor sedan, misstänks för olaglig alkoholförsäljning under festen. Växjö kommuns alkoholhandläggare konstaterar i en polisanmälan att det förekom alkoholförsäljning trots att det saknades tillstånd. Och i ett brev till socialförvaltningen i Växjö tar nu Ola Salo på sig hela ansvaret för arrangemanget. I polisanmälan pekades Restaurang Lokal Bar ut som en av arrangörerna. Men efter brevet från The Ark-sångaren betraktar socialförvaltningen inte längre restaurangen eller företrädaren Ramone Serrate som ansvariga för festen och alkoholförsäljningen. Trots det riskerar Lokal Bar att bli av med sitt utskänkningstillstånd när socialnämnden i Växjö sammanträder nästa vecka - men av helt andra skäl än olaglig alkoholförsäljning. I stället handlar det bland annat om att restaurangen upprepade gånger inte skött sina skatteinbetalningar på ett korrekt sätt. Eftersom det är ett krav enligt alkohollagen, så är förslaget från tjänstemännen till politikerna att utskänkningstillståndet dras in - något som i så fall innebär att Lokal Bar tvingas stänga och att popstaden Växjö blir en scen fattigare under popstadåret 2003. Under kändisfesten på slottet förekom också en del skadegörelse. Gästerna slog bland annat sönder ett antiklt bord och fimpade i en nyinköpt, jättelik matta i matsalen. Tidigare i veckan tog Ola Salo själv kontakt med slottets ägare, Vidéum. Enligt fastighetsförvaltaren Evert Carlsson sa han sig vara beredd att ta på sig kostnaderna för skadegörelsen. Hur stora kostnader det handlar om är inte klarlagt ännu. Men om alla Ark-fans har tur, kan det bli en gratiskonsert i slottsparken till sommaren. Det är i vart fall ett önskemål som Evert Carlsson säger sig stå bakom. - Men vi har inte förhandlat om ersättningen ännu, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".