Storbråk på Smålandsposten trappas upp

Bråket fortsätter mellan ledningen och personalen på Smålandsposten om vem som ska bli ny sportchef på tidningen. Facket har nu överlämnat en protestlista till företaget som över 90% av personalen skrivit under.
De anställda anser sig vara utsatta för en "osmaklig skendemokrati" och "fönedrande nonchalans". Stämningen på tidningen är nu sämre än någonsin, säger Stefan Nilsson, som är Svenska Journalistförbundets företrädare på Smålandsposten. Från början handlade det mest om att sportredaktionen hade synpunkter på vem som skulle efterträda Ingemar Erlandsson som sportchef. Men senare utvecklade sig det hela till en maktkamp mellan ledningen och i stort sett hela personalen på samtliga redaktioner. Personalen tycker att Ingemar Erlandsson blivit illa behandlad när han ville hoppa av som chef. Erlandsson ville vara kvar på sportredaktionen, något som ledningen inte accepterade. Men trots opinionen har ledningen hållit fast vid sin linje, vilket innebär att nuvarande reportern Johan Persson tar över rollen som sportchef, och att Ingemar Erlandsson inte ska vara kvar på sportredaktionen. Varken Johan Persson eller rekryteringsansvarige chefredaktören Ulf Johansson vill uttala sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".