Tingsryd

Kval eller färdigspelat för TAIF

På onsdagskvällen avgörs det om Tingsryd har spelat färdigt för säsongen eller får fortsätta kvala vidare mot hockeyallsvenskan.

Tingsryds AIF ligger en poäng bakom Örebro och den sista kvalplatsen inför den sista omgången av Allettan.

I princip krävs det att Tingsryd vinner hemmamatchen mot Skåre och tar tre poäng, samtidigt som Örebro förlorar eller spelar oavgjort i sin match.

-Vi måste jobba väldigt hårt mot Skåre. Det är viktigt att vi har tålamod och jobbar efter vår taktik. När det är gjort så ska vi ha vunnit matchen, säger Tingsryds tränare Fredrik Johansson.

Örebro spelar på hemmaplan mot Skövde som egentligen inte har någonting att spela för. Detsamma gäller för Tingsryds motståndare Skåre.

-Det skulle ju inte vara så roligt om säsongen tog slut ikväll. Då är det sommarträning som väntar, säger Taif-spelaren Oliver Ekman-Larsson.

Om det inte blir en kvalplats och vidare spel för Tingsryd efter kvällens match, skulle det vara ett misslyckande säger Fredrik Johansson.

-Vi hade som mål att ta oss till Allettan, därefter till playoff och kanske till och med till kvalserien. Nu kanske det inte blir så och det är inte bra, säger Fredrik Johansson.


Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".