Tio ungdomar skadade i trängseln vid Balders Hage

Tio ungdomar skadades när det utbröt panik vid insläppet till nöjesstället Balders Hage utanför Älmhult vid 21-tiden på lördagskvällen.
Några av ungdomarna föll och klämdes när hundratals personer tryckte på för att ta sig in till en konsert. Tre ungdomar fick föras till lasarett, men ingen fick några allvarliga skador. Polisens insats på platsen var massiv, sammanlagt var 40 poliser på plats och åtta ambulanser. - Det blev så stort tryck att människor ramlade och blev trampade på och det var på gränsen till panik i folkhopen, säger insatsledaren Staffan Hård vid räddningstjänsten i Älmhult. Det finns bara en entré till Balders Hage och när flera busslaster med ungdomar anlände till platsen samtidigt så klarade inte insläppet det tryck som uppstod. Polisen blev under kvällen nerringd av oroliga föräldrar och ett kriscentrum upprättades på Älmhults kommun. Först efter en och en halv timme var ordningen någorlunda återställd på Balders Hage och den planerade konserten genomfördes trots händelserna vid entrén. Polisen kommer att ha ett möte med arrangörerna på Balders Hage i nästa vecka för att eventuellt bygga om insläppet på nöjesstället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".