Kritiserat färdtjänstbeslut rivs upp

Kommunledningen i Växjö drar nu tillbaka sitt hårt kritiserade beslut om att ändra färdtjänstreglerna för resor i andra kommuner.
Det var i höstas som politikerna beslutade att de som är berättigade till färdtjänst inte längre skulle få åka färdtjänst i andra kommuner eller städer utan hänvisas till den vanliga kollektivtrafiken, tunnelbanan i Stockholm till exempel. Men efter Sveriges Radio Kronobergs avslöjande att beslutet skulle slå mycket hårt mot de handikappade blev protesterna högljudda. Politikerna bestämde då att inte låta beslutet träda i kraft vid årsskiftet som det var tänkt. Först skulle konsekvenserna av beslutet analyseras ordentligt, vilket inte hade gjorts tidigare. Och nu har en enig kommunledning kommit fram till att höstens beslut var felaktigt och måste rivas upp. Det innebär att alla i Växjö kommun som är berättigade till färdtjänst nu får fortsätta åka färdtjänst även i andra kommuner och städer. Den 27 mars fattar kommunfullmäktige i Växjö det slutgiltiga beslutet om färdtjänsten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".