Misstänker samband med Tingrydsrån

Polisen misstänker att det var samma personer som rånade Swedbank i Olofström igår kväll, som rånade Swedbank i Tingsryd i januari.

- Tillvägangångssättet, tidpunkten på dagen och storleken på orten påminner starkt om rånet i Tingsryd, säger Robert Loeffel på Kronobergspolisen.

Vid båda brotten var rånarna maskerade och beväpnade med automatvapen, som de avlossade. Ett samarbete pågår därför mellan Kronobergspolisen och Blekingepolisen. Till exempel ska hylsorna från brottsplatserna jämföras.

Trots polispådraget med nästan 100 poliser på torsdagskvällen, lyckades polisen inte få fatt i de misstänkta bankrånarna.

Det var strax efter klockan sex på torsdagskvällen som minst två maskerade och beväpade rånare slog till mot Swedbank i Olofström.

Rånarna sköt både inne och utanför banken och många blev vittnen till brottet.

På fredagsmorgonen hade Blekingepolisen avblåst sina stora insatser.

Rånarnas flyktbil är ännu inte funnen. Vittnen har dock pekat ut en röd Saab 9 000 som den bil som rånarna försvann i.

En sådan bil stals i Skåne tidigare i veckan och polisen misstänker ett samband.

Det är ännu oklart om rånarna fick med sig något byte.

Det ska även ha förekommit en sprängning inne i banken.

– Där finns uppgifter om någon form av explosion där inne och det håller vi på med i den tekniska undersökningen, säger Lars Karsten, vakthavande befäl på Blekingepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".