Carro: Världsrekordet tar jag en annan gång

VM-guld. Carolina Klüft, 20, från IFK Växjö har slagit till igen. Hon radade upp personliga rekord och utklassade sina konkurrenter under friidrotts-VM i Birmingham i fredags.
Carolina Klüfts "värstinggren", kula, började sådär. Men efter tredje och sista stöten stod det klart: 14,48. Nytt personligt rekord med 70 centimeter. Och även 60 meter häck och längdhoppet slutade med rekordnoteringar, 8,19 i häck och 6,61 i längdhopp. Konkurrenterna var chanslösa och ett tag såg det ut som hon också skulle passa på att slå världsrekordet på 4 991 poäng. Men i den avslutande grenen, 800 meter, räckte inte orken riktig till de sista 400 meterna. Men den småländska mångkampsstjärnan åker ändå hem på måndag med ett personligt rekord på 4 933 poäng. Och konstaterar: - Jag är ju ung så jag får ta världsrekordet en annan gång. Vad betyder det här VM-guldet för dig? - Om vi ska gå in på djupa frågor så är det inte så stort. Men rent idrottsligt och för min glädje och för mitt hjärta som brinner för friidrotten, så känns det ju hur kuuuul som helst, säger Carolina Klüft efter guldceremonin i Birmingham. Pappa Johnny Klüft, som självklart också finns på plats, säger: - Nu ska vi bara njuta. I går var det ju mest nervöst hela tiden. På måndag väntas värlsstjärnan hem till Växjö igen. Hur kommer hyllningsscenerna se ut den här gången? - Det vet vi inte riktigt ännu, säger kommunfullmäktiges ordförande i Växjö, Åke Eriksson. Men hyllad kommer hon att bli, försäkrar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".