Kronoberg

Kommunpolitiker fälld för rattfylleri

En kommunpolitiker i Kronobergs län har dömts till cirka 10 000 kronor i böter för rattfylleri via ett så kallat strafföreläggande. Dessutom har hans körkort dragits in på sex månader.

Det var i slutet av december förra året, som politikern var på en fest i mellansverige. Tidigt på morgonen efter skulle han köra hem och han valde då att köra, fastän att han visste att han troligen var påverkad.

Polisen uppmärksammade mannens färd och vid andningsprov visade det sig att han hade cirka 0,5 promille alkohol i blodet. Mannen erkände direkt och ärendet gick aldrig till domstol.

När vi pratar med honom säger han att han är ångerfull och att han skäms för det inträffade. Men han tycker inte att det påverkar hans kommunala uppdrag eller hans plats i den lokala partistyrelsen, eftersom han inte skadat någon annan.

Att han inte informerat sina partikamrater säger han beror på skammen. Han säger också att han inte har druckit sedan händelsen i december.

När vi berättar om händelsen för den lokala partiföreträdaren blir hon chockad och säger att hon inte kände till händelsen.

Hon säger att hon blir besviken och ledsen över att politikern inte berättat om det inträffade för sina partikamrater. Frågan om han kan sitta kvar eller inte vill hon inte svara på innan hon pratat med politikern ifråga och sina partivänner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".