Växjö

Kommunen räddar Lakers

Växjö kommun går nu in och hjälper ishockeyklubben Växjö lakers med klubbens trassliga ekonomi. Detta genom att klubben får uppskov på sina planhyror.

- Det handlar främst om att de ska klara elitlicencen, säger ordföranden i fritidsnämnden Benny Johansson (m).

Lakers har begärt drygt 1,6 miljoner kronor av Växjö kommun som gäller planhyra. Och på sitt nästan möte kommer kommunens fritidsnämnd besluta om ett avtal med Lakers som innebär att klubben kan skjuta upp betalningarna för planhyror.

- Det handlar om drygt en halv miljon i obetalda hyror och 1,1 miljoner för framtida hyror. Dessa kommer de inte behöva börja betala förran hösten 2009, säger Benny Johansson (m).

Hur anser du att Växjö Lakers har skött sin ekonomi?

- Det har de ju inte gjort på ett önskvärt sätt, för då hade de inte hamnat i den här situationen. Men nu har man tagit ett fast grepp inför framtiden vågar jag påstå, säger Benny Johansson.  

Kan alla klubbar i kris vänta sig att få hjälp av kommunen?

- Det går inte att svara kategoriskt på det, även om fritidsnämnden ju ska skapa förutsättningar för idrottslivet i kommunen, men varje fall är unik, säger Benny Johansson.

Enligt både Benny Johansson och vice ordföranden Håkan Frizén är nämnden enig om det här beslutet.

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sr.se
Lennart Ernstsson
lennart.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".