Växjö

Växjö Lakers skulder trollas bort

Växjö Lakers behöver inte redovisa några röda siffror i sitt bokslut. Skulderna trollas bort genom ett avtal med Växjö kommun.

Det kommer inte att finnas några röda siffror i årets bokslut för Växjö Lakers, trots att klubben har dålig ekonomi. Därmed undanröjs också det långsiktiga hotet mot klubbens elitlicens. Bakgrunden är det avtal mellan klubben och Växjö kommun, som Sveriges Radio Kronoberg rapporterat om tidigare. 

Avtalet innebär att den hyresskuld som Lakers hittills dragit på sig, och som klubben kommer att dra på sig under den kommande säsongen, helt enkelt flyttas fram. Någon skuld finns då inte per bokslutsdatum, eftersom avtalet säger att avbetalningen av den sammanlagda skulden ska påbörjas först i november 2009. Skulden har därmed lyfts ut ur balansräkningen som genom ett trolleritrick.

Det är bokslutet som är viktigt för elitlicensen, och inte eventuella bakomliggande åtgärder. Det säger Bosse Tovland, som är allsvenska nämndens ordförande.

-Vi har varken tid eller möjlighet att gå djupare in i boksluten. Det är därför som föreningarna måste ha en auktoriserad revisor, säger Bosse Tovland.


Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista