Växjö

Österförlust i premiären

Det blev sensationellt förlust för Östers IF i premiären av division 1 södra. Gästande Lindome, som förra säsongen spelade i division 2, vann med 1-0.

- Det är horribelt, det ska inte se ut på det här viset. Vi har som mål att ligga i toppen och det är en enormt stor besvikelse, säger Emin Nouri i Östers IF till SR Kronoberg.

Lindomes mål gjordes i den 70:e matchminuten av Rami Kurdali.

- Våra motståndare spelar klokt. De backar hem och chansar på kontringar. Jag tycker inte det är något fel på vår inställning, men vi fick inte gång vårt passningsspel och vår rörelse. Det är orsaken, vi faller på deras tempo. Jag är mycket, mycket besviken, säger Östers tränare Jevgenij Kouznetsov.

2439 personer hade tagit sig till Värendsvallen och fick inte se vad de hade hoppats på från Öster i premiären.

- När det sitter två och ett halv tusen på läktarna är det klart att man verkligen vill vinna och visa att vi är ett bra lag, säger Mario Vasilj i Öster.

Öster hade inte spelat match på två veckor innan premiären och efteråt pratade några av spelarna om att de kände sig slitna i kroppen och menade att de hade tränat för hårt innan matchen mot Lindome. Men det är något som Östers assisterande tränare Peter Wibrån inte ville hålla med om.

- Att löpa, det gör man ju på träningarna. Givetvis har det varit intensiva träningar, men om många spelare känner så, så är det ju inte bra. Då måste vi ha en diskussion om detta, säger Peter Wibrån till SR Kronoberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".