Växjö

Nu är Boss Media i amerikanska händer

När det växjöbaserade internetspelsföretaget Boss Media har  årsstämma i dag  övergår företaget slutgiltigt till att bli USA-ägt. Då har spelföretaget Gtech för över en miljard köpt växjöföretaget. Vid stämman tillsätts bland annat en ny styrelse.

Från de anställda är man positiv till den nye ägaren, det säger Dennis Gustavsson från fackförbundet Unionen

- Det är bra med en stor ägare med mycket pengar på banken. Dessutom kommer Gtech att bidar till att Boss Media får tillgång till statliga spelmarknader världen över, säger han.

Boss Media startade i Växjö med olika slags specialtidningar och efter att internetspelen kom in gick det raskt uppåt, företaget börsnoterades 1999, några mycket framgångsrika år har växlat med några sämre.

I dag har Boss Media omkring 200 anställda i Växjö. Och Dennis Gustavsson tror inte på några dramatiska förändringar när de nya ägarna tar över;

- Det vi vet i dag är at vi kommer att fortsätta som vanligt, säger han. Vi får väl se när köpet är helt avklarat och vi avnoteras, tillägger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".