Växjö

Lakersinvestering i blindo

Växjö Lakers förlitar sig på att supportarna ska rädda klubben undan konkurs. Under tisdagens informationsmöte vädjade den tilltänkta ordföranden Anders Öhman om pengar. Men klubben fortsätter att mörka bakgrunden till den svåra ekonomiska situationen och som investerare får man inget veta förrän efter att man satsat pengar.

- Nej det kommer man inte kunna få, men det jag kan säga är att jag vet inte om några som helst oegentligheter eller någon som har skott sig, säger Anders Öhman

Inte heller den avgående ordföranden Stefan Korpe vill berätta hur det kommer sig att Växjö lakers redovisar ett underskott på 2,5 miljoner kronor efter två år med vinst.

- Det ska vi ta dom frågorna på årsmötet, men som sagt det ligger ju tillbaka i tiden, säger Stefan Korpe

Pengarna som den kommande styrelsen ber supportrarna om ska vara inne senast den 26 maj, tre dagar innan årsmötet. Anders Öhman som är tilltänkt som ordförande förstår att det kan finnas frågor kring vad som satt föreningen i ekonomisk knipa.

- Ja, visst. Jag förstår det, men samtidigt är det årsmötet som ska välja en ny styrelse. Och vi går inte in och sätter oss förrän kapitalet är återställt. Det är det som har styrt dem datumen, det är ingenting annat.

Anders Öhman tror att mycket av Lakers problem bottnar i en kortsiktighet i styrelsearbetet där många styrelseledmöter passerat revy under kort tid. Det tänker den nya styrelsen ändra på.

- Vi går inte in i styrelsen för att hoppa av utan så långt man kan se så är ju vi beredda att jobba, säger Anders Öhman

De som väljer att stoppa in pengar nu gör det utan ränta och utan garantier för när man kan få dem tillbaka, och på frågan om det är en rationell ekonomisk investering svarar affärsmannan Anders Öhman så här:

-Tveksamt, jag tycker nog att här måste man ta ställning. Vad är det för stad vi ska leva i? Vad är det för utbud av nöje och vad är det för stolthet vi ska känna?

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista