Växjö

Harry Potter populär sommarkurs

I dagarna får drygt 2 000 personer som sökt sommarkurser på Växjö universitet besked om de antagits till de kurser de sökt.

Bland de närmare 40 olika kurser som ges över sommaren är det två kurser i litteraturvetenskap som lockat klart flest sökande. Det berättar Peter Citron på antagningen på universitetet. 

-Det är kurserna Harry Potter och hans världar, och Astrid Lindgrens författarskap, som har 433 förstahandssökande respektive 296, säger Peter Citron.

Men vid sidan av de här två kurserna har flera kurser i företagsekonomi många sökande, det handlar till exempel om affärsredovisning och budgetering.

Bland de mer udda kurserna märks till exempel kurser i klättring och havskajak, som ges inom ämnet idrottsvetenskap, och som lockat ungefär 90 sökande vardera. Inom psykologiämnet ges också en kurs kallad Livet och döden, som har fått 59 sökande.

Sommarkurser har funnits i tiotalet år och även om ingen direkt statistik förts över antalet sökande, eftersom antalet kurser och kursernas innehåll varierat mycket över åren, så tror Peter Citron att kurserna lockar allt fler, bland annat för att allt fler kurser ges på distans med IT-stöd.


Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista