VÄXJÖ

Österordförande nobbar Arenastaden

Östers ordförande, Curt Persson, vill inte längre vara ambassadör för Arenastadsprojektet i Växjö. Det har utvecklats till något som han inte längre kan stå för, säger han.

- Projektet har successivt bytt inriktning och de ekonomiska förutsättningarna är osäkra. Fotbollen har i allt högre grad missgynnats och då känns det som att jag inte längre kan stå bakom det, säger Curt Persson.

Arenastadsprojektet är inne i ett känsligt skede. De beräknade kostnaderna har fördubblats, från 300 miljoner kronor till 600 miljoner, som Sveriges Radio Kronoberg rapporterade under onsdagen.

Och i det läget går Östers ordförande, Curt Persson, alltså ut med att han hoppar av som ambassadör för Arenastaden som han som han tidigare i olika sammanhang argumenterat för.

- Eftersom jag har ändrat uppfattning så känns det som en hederssak att tydligt berätta det, säger han.

Curt Persson påpekar att det här är hans personliga ståndpunkter, att han inte uttalar sig som Östers ordförande i nuläget.

Men han medger ändå att det stör honom att bygget av en ny fotbollsarena skjuts på framtiden och säger att han inte tror på den etappindelning som projektledningen presenterat.

- Min erfarenhet av byggen är att inget blir billigare bara för att man skjuter upp det, säger han.

Sanningssägare eller bakåtsträvare. Kommentarerna till Curt Perssons utspel varierar. Och själv väjer Curt Persson i dag för frågor om vad han själv har för alternativ att komma med och vilka reaktioner han förväntat sig.

- Jag passar på den frågan. Det som har varit väsentligt för mig nu är att befria mig från stämpeln som Arenastadsambassadör eftersom jag inte är det längre.

Lennart Ernstsson
lennart.ernstsson@sr.se