Växjö

Barn våldtogs på hotell

En 44-årig man från Stockholm åtalas nu för bland annat våldtäkt mot barn. Några av våldtäkterna ska ha ägt rum på Växjö stadshotell i april förra året.

Den 44-årige mannan ska från januari 2006 till april 2007 upprepade gånger våldtagit en flicka född 1992. Flera av övergreppen har skett i Visby men i början av april förra året kom mannen med den då 14-åriga flickan till stadshoellet i Växjö. Enligt åtalet ska mannen sedan under fyra dagar ha förgripit sig på flickan på hotellet.

Mannen smet sedan från stadshotellet utan att betala notan och tog sig till en av Växjös bilhandlare där han kvitterrade ut en Saab 9-5 för provkörning. En bil som han inte lämnade tillbaka och som återfanns i Ödeshög ett par dagar senare.

Mannen åtalas också för övergrepp i rättssak för att ha hotat flickan i oktober 2007 för att hon inte skulle anmäla de inträffade övergreppen till polisen.

44-åringen misstänks också för människohandel alternativt grovt koppleri för att han under hösten 2006 fram till maj 2007 ska ha sålt sin 19-åriga förståndshandikappade fru till minst 100 andra män för sexuella tjänster

Mannen sitter häktad sedan deecember förra året