Perrelli till final - med lyckonumret 15

Charlotte Perelli från Hovmantorp på torsdagkvällen vidare till finalen i Eurovision Song Contest som hålls i Belgrad 24 maj.

- Jag är så glad, man vågar ju inte ta ut nåt i förskott, sa Charlotte Perrelli när rösterna var räknade.

Det blev en finalplats för Charlotte Perrelli och Hero.
Av nitton tävlande bidrag i den andra semifinalen går tio vidare till den stora finalen av Eurovision Song Contest på lördag.

- Nu är vi i final, det kan inte gå åt skogen fullkomligt. Jo, att komma sist skulle vara lite tråkigt, säger Charlotte Perrelli.

Under natten lottades också startnumren fram inför lördagen. Och Sverige fick nummer 15.

- Det var ju det jag vann med i Jerusalem, det behöver inte betyda något men jag har ju goda minnen, säger Charlotte Perrelli.

Övriga länder som efter andra semifinalen också tävlar vidare är - förutom Sverige - Island, Danmark, Turkiet, Ukraina, Albanien, Lettland, Kroatien, Georgien och Portugal.

Efter den första semifinalen som var i tisdags är även Finland ,Norge.Grekland, Rumänien, Bosnien/Herzegovina, Ryssland, Israel, Azerbaijan, Armenien och Polen med på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista