Alvesta

Nya satsningar i nästa års budget

Den politiska majoriteten i Alvesta kommun har presenterat ett budgetförslag, som omsluter 1,1 miljard kronor per år för de närmaste tre åren. 

Under 2009 genomförs en satsning inom nämnden för barn och ungdom. Anslaget höjs med 4,7 miljoner kronor, och pengarna går bland annat till att ta kunna hand om fler förskolebarn, och till ökade kostnader för ekologiska livsmedel.

Nämnden för arbete och lärande får 4,9 nya miljoner för uppdragen inom gymnasieskolan, och för åtgärder som ska minska antalet personer som är i behov av kommunalt bistånd.

Kommunstyrelsens anslag ökas med 3,2 miljoner, bland annat till projektet ”en uthållig kommun”, med syfte att minska energiförbrukningen i kommunen.

Bland investeringarna 2009 finns bland annat Vatten och avlopps-ledningar till Lekaryd, och en ny förskola i Vislanda. Man ska också bygga Spåningslandavägen, som ger en ny utfart från östra Alvesta mot Växjö. Vägen är också ett första steg för ett nytt bostadsområdet. Dessutom byggs Olvägen i Vislanda.

Under 2010 ska kommunen bygga ut simhallen med en varmvattenbassäng och ett vattenlandskap för barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista