Ljungby

"Vi kan inte släppa Ljungby BB"

Beskedet att Ljungby lasarett inte ska läggas ut på entreprenad möttes med glädje och lättnad av många anställda på sjukhuset. Men andra är missnöjda med beslutet, som innebär ännu ett steg bort från ett BB i Ljungby.

Jessica Lyckvall, i den så kallade privatgruppen för BB i Ljungby, är besviken, men inte förvånad över landstingets besked att den planerade upphandlingen avbryts.

-Vi fyra som slogs för att BB skulle vara kvar, har faktiskt varnat landstinget för att det kunde sluta i den här situationen. När man sa att BB-skallkravet skulle bort, så gjorde man en splittring. Inte bara mellan den östra och den västra länsdelen, utan också mellan kommun- och landstingspolitiker, och till och med inom alliansen. Det är väldigt olyckligt, säger Jessica Lyckvall.

Är det kört för er som vill ha tillbaka BB i Ljungby?

-Jag vet inte. Vi fyra har varit engagerade i det här i över ett år. Vi kan inte bara släppa det, säger Jessica Lyckvall i Ljungby.


Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista